سیستم آشکارسازی و اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم آشکارسازی و اعلام حریق آدرس پذیر همانند سیستم متعارف از پرکاربردترین سیستمهای اعلام حریق می باشد که هر یک از تجهیزات درون لوپ آدرس پذیر دارای یک آدرس منحصر به فرد بوده و وضعیت تجهیزات از روی کنترل پنل مرکزی قابل روئیت می باشد.
نوع آدرس دهی تجهیزات اعلان حریق در برندهای مختلف متفاوت است و هر برند روش خاصی خود را دارد. برخی از آنها به صورت دستی آدرس دهی می شوند؛ برخی از طریق دستگاه پروگرامر و برخی دیگر نیز از طریق کنترل پنل مرکزی آدرس دهی می شوند.
اصول کشف و تشخیص حریق در سیستم های آدرسپذیر (Addressable9، مشابه سیستم های متعارف است، به جز اینکه در این گونه سیستم ها، هر یک از دتکتورهای اتوماتیک و یا شستی ها دارای آدرس منحصر به فردی هستند که از طریق آن تابلوی کنترل مرکزی قادر به شناسایی و تعیین هر یک از آنهاست.
در این نوع سیستم سیمکشی از پانل به دتکتور با دو رشته سیم، ولی به صورت Loop (سیم بندی حلقوی) انجام میپذیرد که از تابلوی کنترل مرکزی آغاز شده و به تجهیزات درون لوپ متصل می شود و مجددا به همان تابلو ختم می شود. کلیهی تجهیزات به صورت موازی در همین مدار حلقوی جای میگیرند. هر حلقه میتواند به تناسب تعداد تجهیزات و سطوح مورد حفاظت، یک یا چند منطقه را پشتیبانی کند.
در اینگونه سیستم ها اگر چه ناحیه ها در قالب مدار مطرح نیستند، اما با توجه به همان معیارهای تعیین منطقهی حریق، به صورت مجازی زون بندی میشوند. حداکثر مساحت فضاهایی که توسط یک حلقه میتوانند حفاظت شوند، ده هزار متر مربع است.
سیستم آدرس پذیر هوشمند Analogue Addressable System:
سیستمهای متعارف و آدرسپذیر علیرغم تمایز در نحوهی همبندی و سطح فناوری به کار گرفته شده در آنها، در یک اصل مشترک هستند و آن نحوه ی عملکرد رله گونهی دتکتورهاست، در حالی که در سیستم هوشمند که آنرا سیستم آدرسپذیر آنالوگ نیز میخوانند، اساس عملکرد بر پایهی استفاده از ریزپردازنده در دتکتورها و تابلوی کنترل مرکزی و راهبری نرم افزاری پیریزی شده است.
یک سیستم هوشمند بر طبق استاندارد به سیستمی اطلاق می شود که در آن از تجهیزات هوشمند (Analogue Addressable) استفاده شود. یعنی مقدار جریان خروجی هر دتکتور، بستگی به احساس دتکتور از شرایط محیط داشته و طبق آن جریان آنالوگ تغییر می کند. این مورد وقتی قابل توجه است که بدانیم در سیستمهای آدرس پذیر و مرسوم هر دو دتکتور فقط در دو حالت نرمال و آلارم مانند یک کلید دو حالتهی صفر و یک عمل می کنند. در اینگونه سیستم ها دتکتورها همواره فعال هستند و به طور پیوسته پاسخگوی سیگنال های ارسالی از سوی تابلوی کنترل مرکزی هستند.
در سیستم هوشمند تمامی دتکتورهای سقفی استفاده شده از نوع هوشمند(Analogue) می باشد. همبندی سیستم های هوشمند نیز مانند سیستم های آدرسپذیر به صورت حلقوی است و می توان با هر حلقه ده هزار متر مربع را فارغ از تعداد دتکتورها تحت پوشش قرار داد. در سیستم های آدرس پذیر یا مرسوم نمی توان فهمید وضعیت هر دتکتور چقدر نزدیک به آلارم می باشد. پس بنابراین وجود گرد و غبار و اثرات محیطی به راحتی احساس نمی شود. همچنین در این دو نوع از قبل نمیتوان عمر دقیق دتکتور را پیشبینی کرد و زمان تعویض آنرا فهمید، می بایست حتما فالت پیش آید و مدتی وقتگیری کند و حتی مدتی سیستم خارج از سرویس باشد.
عملکرد سیستم آدرس پذیر:
در این سیستم تکنیک Multiplex (تسهیم کننده) اجازه می دهد هر دتکتور مستقلا اطلاعات را به پانل کنترل ارسال نماید. در هر زمان دتکتورها مشخصات شناسایی آدرس خود را به پانل کنترل ارسال می نماید و علاوه بر آن از طرف تابلو هم یکسری اطلاعات به دتکتور ارسال می شود. این نوع کار باعث می شود که همیشه پانل مراقب باشد که کدام تجهیز خروجی غیر عادی ارسال می کند. پیغام های عادی همیشه بر روی صفحه ی نمایش (LCD) کنترل پنل مرکزی نوشته می شود.
توجه شود در صورت عملکرد دتکتور جریان آن به شدت تغییر می یابد. پس از چک اولین دتکتور، سیستم به سراغ دومین تجهیز می رود و همه ی تجهیزات به ترتیب چک می گردند. در اولین راه اندازی، تمامی تجهیزات در مرحله ی اول، آدرس دهی و اطلاعاتشان ثبت می گردد.
در هر سیستم آدرس پذیر می توان از یک سری تجهیزات متعارف نیز استفاده کرد. در چنین شرایطی می بایست از ماژول های واسط ورودی و یا خروجی استفاده کرد.
استفاده از ایزولاتور اتصال کوتاه، بین مرز مشترک زون های اعلام حریق اجباری است.
معرفی شرکت فایرفایتینگ Fire Fighting
شرکت فایرفایتینگ Fire Fighting Equipment در سال 1974 در کشور انگلیس جهت ساخت تجهیزات کنترلی و تشخیص و پیشگیری حریق در صنایع هوایی تأسیس گردید.
با گسترش فعالیت این شرکت در زمینه ساخت و تشخیص سیستم های حفاظتی توانست به بکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده تحهیزات ایمنی و ضد انفجار در دنیا تبدیل گردد.
همچنین این شرکت با تولید انواع بیم دتکتور های تشخیص حریق با بیش از 500 هزار بیم دتکتور نصب شده و فعال در سرتاسر دنیا بزرگترین تولید کننده بیم دتکتورها با برند Fireray می باشد که انتخاب اول تمامی مشاوران و نصابان در حوزه ایمنی و آتشنشانی می باشد.
از جمله محصولات این شرکت انگلیسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انواع بیم دتکتورهای 50 تا 120 متری
- انواع دتکتورهای شعله ضد انفجار
- بیم دتکتورهای ضد انفجار
معرفی شرکت هوچیکی (Hochiki) انگلیس
شركتHochiki با تجربه و تخصص بیش 80 سال به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان و تامین کنندگان محصولات صنعتی سيستم هاي اعلان حريق مي باشد.
این شرکت در سال 1918 در توكيو ژاپن توسط توسعه شركت هاي سرمايه گذاري بيمه تأسيس گرديد این شرکتبا توليد بالغ بر 3000 تجهيز سيستم اعلان حريق در سال به بزرگترين شركت توليد كننده تجهيزات اعلان حريق مطابق استانداردهاي جهاني مي باشد.
شركت Hochiki انگلستان در سال 1960 نسبت به بازگشايي دفتر بازرگاني در كشور انگليس به منظور فروش و رقابت با محصولات ساير شركت ها اقدام نمود كه با توجه به سياست هاي بازرگاني اين شركت توانست سهم بزرگي را از بازار بدست آورد .
در سال 1992 شركت هوچيكي كارخانه خود را در شهر Gillingham, Kent در كشور انگليس در به مساحت 2.7 هكتار تأسيس نمود .
تأسيس اين كارخانه منجر به توليد مستقيم تجهيزات در انگليس مطابق استانداردهاي اروپايي و توزيع مستقيم جهت كاهش قيمت تمام شده گرديد.
شركت Hochiki در حال حاضر اقدام به توليد تجهيزات اعلان حريق در كشور انگليس و همچنين توزيع در اروپا توسط نمايندگان اين شركت با بيش از 350 مشتري فعاليت دارد كه با توجه به طيف وسيع تجهيزات و انطابق بالاي آن با كنترل پنل هاي شركت ها توانسته سهم بيشتري را از بازار سيستم هاي اعلان حريق را در اختيار بگيرد.
انواع تجهیزات اعلان حریق Hochiki
1)سيستم هاي اعلان حريق هوشمند) Addressable ( :
شامل انواع دتكتور هاي دود ، حرارت ، تركيبي ، آژير، آژير فلاشرو انواع ماژول بوده كهبا توجه به تكنولوژي بالاي استفاده شده تمام تجهيزات از مدار لوپ تغذيه مي شوند و باعث كاهش هزينه هاي سيم كشي و نگهداري در پروژه مي شود.
2)سيستم هاي اعلان حريق متعارف (Conventional) :
شامل انواع دتكتورهاي دود ، حرات ، تركيبي ، آژير، آژير فلاشر ، انواع بيم دتكتور و… بوده كه راه حلي مناسب براي بسياري از پروژه هاي متوسط و بزرگ اعلان حريق مي باشد .
3)سيستم روشنايي اضطراري (Emergency Lighting):
سيستم روشنايي سيستمي كاملا هوشمند بودهكه مبتني بر تكنولوژي LED با قابليت اتصال به سيستم اعلان حريق، به صورت يكپارچه مي باشد كه اين امرباعث كاهش هزينه هاي نگهداري و نصب مي گردد .
4)تجهيزات ويژه :
شامل انواع دتكتور هاي مكنده هوا ( Air Sampling Detector ) ، دتكتور شعله و انواع دتكتور هاي با درجه ايمني بالا (Intrinsically Safe) داراي تاييديه ATEX جهت استفاده در نواحي پر خطرناشي از وجود گازهاي قابل انفجار مانند اتاق هاي باطري ، صنايع با حساسيت بالا مانند داروسازي ها، صنايع غذايي، آزمايشگاه ها و…
همچنين انواع دتكتورها جهت استفاده در صنايع دريايي و كشتيراني و يا فضاهايي كه داراي رطوبت بالا مي باشد.
5)تجهيزات بيسيم (Wireless) :
شامل انواع دتكتورهاي دود ، حرارت و آژيربا قابليت ادغام با سيستم هاي بيسيم موجود در پروژه وقابل استفاده در پروژهايي كه هزينه عمليات عمراني بالايي دارند.
استفاده از تجهيزات بيسيم علاوه بر كاهش عمليات عمراني از هزينه هاي تهيه كابل و كابل كشي به صورت چشم گيري مي كاهد.
معرفی شرکت کنتک (kentec) انگلستان
کنترل پنل ساز معروف، شرکت کنتک (Kentec) از سال 1985 در کشور انگلیس به عنوان تولید کننده کنترل پنل های اعلان حریق و اطفای حریق به صورت آدرس پذیر و متعارف با رعایت استانداردهای بین المللی BSI , LPCB ,… در حال تولید انواع تجهیزات سیستم های ایمنی هوشمند می باشد.
شرکت Kentec با بیش از 90 توزیع کننده در سرتاسر دنیا در حال حاضر بزرگترین تولید کننده کنترل پنل های اعلان و اطفای حریق است که تحقق به این مهم با خدمات پس از فروش و پشتیبانی ویژه شرکت کنتک بدست آمده است .
کارخانه این شرکت انگلیسی، محصولات خود را مطابق استاندارد EN54 , NPFA به روز رسانی و تولید می نمایید و توانسته تأییدیه های مربوطه را کسب نماید.
کمپانی Kentec برای بزرگترین تولید کنندگان تجهیزات اعلان حریق دنیا مانند Hochiki, Fireline, Hase,… در حال ساخت کنترل پانل می باشد.
کنترل پنل اعلام حریق NSC (ان اس سی)
کنترل پنل های اعلام حریق NSC ، در سه مدل Solution F1-6 , Solution F1- 18, solution F2 عرضه می گردد که با توجه به ماژولار بودن این کنترل پنل ها می توان به طور همزمان به عنوان کنترل پنل اطفای حریق نیز استفاده نمود. کلیه تجهیزات ساخت شرکت NSC مطابق EN54 ساخته شده اند که دارای تأییدیه VDS نیز می باشد .
از جمله قابلیت های برتر این کنترل پنل آلمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
دارای 3 مدلبا قابلیت ساپورت پروتکل های Apollo و Hochiki جهت استفاده در پروژه های کوچک و بسیار بزرگ
قابلیت استفاده به صورت تک لوپ برای مدل Solution F2 با قابلیت ارتقا تا 2 لوپ به قابلیت ریداندنسی کارت شبکه
قابلیت استفاده به صورت 2 لوپ الی 6 لوپ برای مدل Solution F1-6 با قابلیت ارتقا از 2 الی 6 لوپ و قابلیت redundancy بر روی CPU کارت های لوپ و کارت شبکه و قابلیت ساپورت زون های کانونشنال
قابلیت استفاده به صورت 2 لوپ الی 18 لوپ برای مدل Solution F1-18 با قابلیت ارتقا از 2 الی 18 لوپ و قابلیت Redundancy بر روی کارت های لوپ و شبکه و قابلیت ساپورت زون های کانونشنال
قابلیت تجمیع سیستم آدرس پذیر و متعارف با قابلیت استفاده همزمان از تجهیزات آدرس پذیر و متعارف
قابلیت نصب در رک ها ایستاده 19 اینچ
قابلیت شبکه با دیگر پنل ها تا 64 کنترل پنل
قابلیت کنترل و مانیتور سیستم اعلان حریق از طریق WEB بدون نیاز به نرم افزار و یا لایسنس خاص
قابلیت اتصال به سیستم BMS از طریق Modbus, Bacnet
قابلیت برنامه ریزی کنترل پنل از طریق USB , Rs-232
قابلیت اضافه شدن Zone LED
پشتیبانی از پروتکل برندهای هوچیکی و آپولو
پشتیبانی از زون اعلام حریق متعارف
قابلیت ریداندانت
قابلیت اتصال به بی ام اس
معرفی شرکت فایربیم (Thefirebeam)
سازنده بیم دتکتورهای معروف فایربیم، شرکت Fire Beam System در سال 2004 با هدف ساخت بیم دتکتورهای متعارف و آدرس پذیر با قابلیت تشخیص حریق در فاصله های 40 الی 100 متری تأسیس گردید . این شرکت با توجه به تکنولوژی پبشرفته توانسته بیم دتکتورهای خود را به صورت آدرس پذیر تولید نماید. همچنین قابلیت ارتقای برد بیم دتکتورها را توسط کیت هایی، از 40 متر تا 80 و 100 متر فراهم نموده.جهت دریافت بهترین پیشنهاد مالی و مشاوره و پشتیبانی فنی و اجرایی رایگان، با ما تماس بگیرید.
کیت کامل بیم دتکتور فایربیم (ThefireBeam) شامل موارد ذیل است: